45RonDePersCamDbl/Noapte 

Casa Traditionala BORLEAN – Vadu Izei

 • Tipul unitatii: Pensiune
 • Numar stele: 2
 • Localitatea: Vadu Izei
 • Strada: Zavai Nr. 689a
 • Zona: Zona Etnografica Maramures/Tara Maramuresului
 • Nr. total de camere: 6CamDblIn2CaseTraditionale
 • Nr. total de locuri: 12Locuri(8 + 4)
 • Telefon receptie: 0262.330.228 / 0745.888.686 / 0744.285.036
 • Persoana contact: Ileana & Ioan Borlean
 • E-mail: ioanborlean@yahoo.com
 • Coordonate GPS: Lat:47 53 ‘ 26 ‘’ - Long:23 56 ‘ 17 ‘’
 • Data actualizarii iunie 9, 2011 2:02 pm
Casa Traditionala BORLEAN – Vadu Izei

Descriere unitate

Descriere Casa Traditionala Borlean : Curtea plină de flori şi iarbă, balansoar în stil maramureşan, atelireul de ţesut covoare, atelierul şi sala de expoziţie cu icoane constitue un mic rai. Situată la circa 100 m de râurile Iza şi Mara, este locul ideal pentru petrecerea unei vacanţe liniştite, departe de zgomotul civilizaţiei. Gazdele vor avea grijă să nu vă lipsească nimic. Veţi reveni oricând cu plăcere la această pensiune, într-una din vacanţele viitoare!

Cazare la „Casa tradiţională Ileana & Ioan Borlean”.O frumoasă casă tradiţională din lemn, complet renovată, situată în Zăvoi la confluenţa râurilor Mara şi Iza. Decoraţiile interioare sunt alese cu mult bun gust pentru a recrea atmosfera unei case autentice maramureşene: covoare, obiecte de uz gospodăresc, ceramică. Icoanele pe sticlă sunt la loc de cinste şi sunt realizate chiar de gazdă. Interioarele sunt deosebit de plăcute, jocul volumelor fiind bine studiat, iar grinzile şi stâlpii de lemn dau o notă deosebită acestei case. Casa construită din lemn, în stil tradiţional maramureşan are aproape un secol de existenţă. Reamenajată şi folosind spaţiul din mansardă a devenit o casă pentru oaspeţii de seamă. La parter ne întâmpină camera de zi cu şemineul, decorată în stil tradiţional pentru odihnă şi servirea mesei,o bucătărie complet echipată şi o baie modernă.

Cazare la „Casa Bunicului” O mică şi frumoasă casă tradiţională din lemn complet renovată, amplasată în faţa Casei Tradiţionale Borlean. Decoraţiile interioare sunt alese cu mult bun gust pentru a recrea atmosfera Casei bunicilor mei: covoare, obiecte de uz gospodăresc, ceramică. Icoanele pe sticlă sunt la loc de cinste şi sunt realizate chiar de Ioan.

Câteva fotografii vechi ale bunicilor reprezintă iubirea şi amintirea ce o ducem mai departe. Casa construită din lemn, în stil tradiţional maramureşan are aproape un secol de existenţă. Reamenajată şi folosind spaţiul din mansardă a devenit o casă pentru oaspeţii de seamă.

Descrierea camerelor: “Casa traditional” vă pune la dispoziţie 8 locuri de cazare dispuse în 4 camere cu câte 2 paturi în mansardă, precum şi două băi moderne şi cerdacul care oferă o privelişte odihnitoare şi încântătoare spre sat, râul Iza şi dealurile din jur. “Casa Bunicului”la parter ne întâmpină holul, scara de acces la mansardă şi o baie modernă compusă din 3 încăperi (hol de acces în WC şi la duş). Mansarda se compune din hol şi două dormitoare cu câte 2 paturi individuale. Camerele sunt decorate cu bun gust în stil tradiţional iar cerdacul de la intrarea in casă oferă o privelişte odihnitoare şi încântătoare a „Şopronului” şi a cuptorului de copt pâinea, tipic vieţii de la ţară. Încălzirea este centrala cu lemne, asigurând căldura încăperilor şi apa caldă la baie.

Masa este asigurată în Casa Tradiţională sau în Şopron atunci când este cald.

Facilitati :

- incalzire centrala pe lemne

- apa calda si rece in permanenta

- parcare

- gradina

- foisor

- gratar afara

- livada

- TV in camera de zi, combina muzicala audio

- Digi Tv

Activitati :

- plimbari cu caruta sau sania

- vizite la artizanii din sat: sculptura in lemn, impletituri de nuiele, tesut, pictura pe sticla ( sub indrumare gazdei care picteaza icoane pe sticla)

- cules fructe de padure

- scaldat si pescuit la raul Iza si Mara

- satele traditionale maramuresene sunt adevarate galerii de arta populara, cu vestitele porti maramuresene, biserici de lemn unice in lume prin forme si ornamente (8 dintre ele fiind inscrise in patrimoniul UNESCO), muzee etnografice;

- biserici si manastiri de lemn: in Barsana, Rozavlea, Ieud, Bogdan-Voda, Sapanta;

- “Cimitirul Vesel” de la Sapanta (27 km): unic in lume, uluieste prin originalitatea sa; crucile de lemn sculptate si pictate de mesterul popular Stan Patras, l-a transformat intr-un adevarat muzeu;

- in Sighetu Marmatiei (7 km): Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei Anticomuniste, Muzeul satului, Muzeul de Etnografic;

- cascada “Sipot” la Agris;

- Muntii Gutai -“Creasta Cocosului”;

- Statiuni:

Ocna Sugatag – statiune balneara si lacuri si bazine cu apa sarata;

- seara muzicala cu Ceterasi din Vadu Izei;

Tarife: 1. Camera cu 2 paturi = 22euro, Camera cu 1 pat = 15euro 2. Cazare + mic dejun = 15 euro/persoană 3. Picnic = 5 euro/ persoană 4. Cina = 10 euro/persoană 5. Masa festivă = 20 euro/persoană 6. Ghid turistic = 25 euro/zi pentru un grup de până la 8 turişti.

Alte precizări: 1. Băuturile nu sunt incluse în meniu; 2. Plăţile se fac în lei la cursul valutar al BNR din ziua efectuării plaţii + comisioane transfer bancar; 3. Din străinătate plăţile se pot face în valută în contul menţionat mai jos sau prin mandat poştal; 4. Plăţile pot fi făcute în numerar, prin mandat poştal sau prin contul bancar în România; 5. În interiorul pensiunii nu se fumează; 6. Animalele de companie nu sunt acceptate în interiorul casei; 7. Pentru Crăciun, Revelion si Pasti există ofertă specială.

Cum se ajunge:

Auto: Cluj – Baia Mare – Sighetu Marmatiei DN 18, Oradea – Satu Mare – Sighetu Marmatiei DN19, Targu Mures – Bistrita – Nasaud – Salva – Sacel – Vadu Izei DN 18, Bucovina – Iacobeni – Borsa – Vadu Izei DN 17 A + DN 18 sau DJ186.

CFR: Acceleratul Bucuresti – Sighetu Marmatiei, Acceleratul Timisoara – Cluj – Sighetu Marmatiei, Acceleratu Iasi – Timisoara cu schimbare la Salva / luati acceleratul de Bucuresti – Sighetu Maramatiei.

Avion/ Aeroport: Baia Mare (65km), Cluj Napoca (240km), Budapesta (500km), Bucuresti (650km).

Accesul auto la Casa Tradiţională Ileana & Ioan Borlean (1,5km de la DN18) Venind dinspre Baia Mare spre Sighetu Marmaţiei pe drumul naţional DN18, treceţi de intersecţia spre Moisei din centrul comunei Vadu Izei şi continuaţi cca. 300 m, înainte de podul mare cu arcuri de beton de peste râul Iza; cu circa 50m cotiţi la dreapta pe drumul de ţară „Uliţa Bătrână” ce trece prin dreapta Scolii generale. Continuaţi pe acest drum cca. 750 m până la o intersecţie în T, şi cotiţi la stânga, continuând pe un drum de ţară „Uliţa Zăvoi” cca 250 m. Sunt antepenultimele case, pe partea stângă, şi au frumoase porţi şi o troiţă maramureşană la intrarea în curte.Aici veţi găsi un mic „sat turistic” compus din trei case tradiţionale de Maramureş. Acest”sat turistic” este încă în dezvoltare.

ID Unitate 2414df0c53f75489

Sponsored Links

Adauga comentariu

You must be logged in to post a comment.

Rezervarile si mesajele trimise ajung direct la proprietar.

Information about the ad poster

 • Listed by: admin
 • Member Since: februarie 15, 2011

Other items listed by admin

View all ads by admin »

Cele mai apreciate unitati de cazare: