68Ron/Noapte 

Pensiunea HANUL OIERULUI

 • Strada: Iancu Gontea Nr 378 , Simon ,Romania
 • Numar stele: 4
 • Nr. total de camere: 14
 • Nr. total de locuri: 33
 • Telefon receptie: 0742.220.643
 • Persoana contact: Ruxandra Butiri
 • E-mail: marketing@jinfotours.ro
 • Localitatea: Simon
 • Tipul unitatii: Pensiune
 • Zona: Bran
 • Data actualizarii iulie 8, 2015 4:34 pm
Pensiunea HANUL OIERULUI

Descriere unitate

Pensiunea Hanul Oierului Atmosfera ciobanilor de altă dată Într-o zonă cu un peisaj sublim, plină de tradiții și obiceiuri tradiționale autentic păstrate, la numai 5 km de Castelul Bran și Muzeul Satului din Bran, este situată pensiunea Hanul Oierului.

Pensiunea agroturistică de patru margarete este singura pensiune din zonă construită respectând tradițiile arhitecturale brănene fiind inspirată din viața tradițională a oierilor.

Dacă l-a început era o casă simplă, având o curte interioară mare, respectând tradiția ca în timpul iernii în această curte să protejeze animalele domestice, la parter erau camerele unde, în trecut, o bucătărie funcționa ca și cameră de zi și unul sau două dormitoare iar la etaj se ținea hrana pentru animale pentru că era partea uscată a casei și funcționa ca un fel de pod unde se depozitau grânele, fânul și tot ce trebuia să țină uscat ca hrană pentru animale.

Cu o vastă experiență în turism doamna Carmen PAVEL a înțeles că una dintre dorințele turiștilor străini era de a vizita casele țărănești deoarece voiau să vadă cum trăiesc țăranii, cum fac acele covoare țesute la război, toate acele ștergare, costume populare dar mai ales de a gusta preparatele culinare tradiționale.

Doreau să încerce viața la țară iar acest lucru este în valabil și în prezent motiv pentru care în anul 2005 doamna Carmen PAVEL a achiziționat această clădire, îndrăgostită fiind de arhitectura, poziția pensiunii și de modul în care a fost făcută, și cu ajutorul unei familii de arhitecți cu studii în arhitectura locală, s-a dorit și s-a realizat, în cele mai mici amănunte, transformarea acestei clădiri într-o frumoasă pensiune agroturistică păstrând tradiția locală. Acest lucru este evident, de la decorarea în stil rustic și păstrarea arhitecturii locale, prin materialele și tehnicile folosite în prinderea bârnelor și grinzilor din lemn masiv cu legături de fier, până la picturile naïve din camere realizate manual.

Bogăția decorării interioare aduce în prezent motive locale precum viața ciobanilor. Acest lucru este evidențiat prin expoziția de fotografie din restaurant ce reprezintă portul și figurile oamenilor de la sfârșitul secolului XIX și începutul secolului XX arătând astfel o istorie a locului. Pentru cazarea turiștilor pensiunea dispune de 14 camere duble decorate in stil ambiental tradițional (bârne de lemn), fiecare dotată cu: TV si cablu, încălzire, grup sanitar cu duș.

Restaurantul pensiunii Hanul Oierului are o capacitate de 40 de locuri și un specific tradițional ce respectă datinile culinare locale, oferind o bogăție de bucate tradiționale brănene. Amenajat în nota distincției și a bunului gust evidențiată prin masa și lăvița de lemn cu elemente de răchită răsucită ce sunt dovezi ale meșteșugurilor locale. În zilele toride sau în serile calde de vară vă puteți destinde pe terasa Pensiunii Hanul Oierului într-o ambianță intimă dar revigorantă și răcoritoare.

Barul Pensiunii Hanul Oierului pune la dispoziția clienților felurite sortimente de băuturi alcoolice și răcoritoare. Vinurile find alese din podgorii naționale încadrează perfect preparatele culinare cu specific național oferit de bucătăria Pensiunii Hanul Oierului. Barul restaurantului nostru vă așteaptă vara cu o bere rece sau un vin cald și o țuică fiartă în sezonul rece.

Chiar dacă Hanul Oierului este o pensiune agroturistică, vă puteți bucura în plus și de facilități moderne precum saună, jacuzzi și sală de fitness. În salonul de zi puteți savura băutura preferată, vedea un film bun, asculta muzică sau juca biliard și ping pong. Aici puteți redescoperi plăceri pe care le-ați uitat, precum drumeții, pescuit pe malul pârâielor, plimbări cu sania, focuri de tabară. În ceea ce privește obiectivele turistice de referință din apropiere, sunt de menționat în primul rând, Schitul și Castelul Bran.

La jumătate de oră plimbare de Pensiunea Hanul Oierului, este așezat Schitul Bran, pe vârful dealului care străjuiește satul Simon – arondat comunei Bran – într-o zonă de un pitoresc aparte, oferind o impresionantă panoramă asupra celor patru importante forme de relief care îl înconjoara: Masivul Piatra Craiului, Masivul Bucegi, Masivul Postavaru și Măgura Codlei. În ceea ce privește practicarea sporturilor de iarnă, pârtiile din zonă sunt dotate corespunzător și vă oferă posibilitatea de a practica schiul în sezonul de iarnă.

Pârtia de ski Bran-Zănoaga, de exemplu, prezintă o dificultate medie și are o lungime de 1000 de metri. Pârtiile din Poiana Brașov se află la aproximativ 15 km față de pensiunea Hanul Oierului. Alte pârtii din zonă sunt: Predeal, Bușteni, Cheile Grădiștei.

Pensiunea Hanul Oierului Str. Iancu Gontea, Nr 378, Șimon-Bran, Județul Brașov Telefon: 0742.220.643 www.hanuloierului.ro

ID Unitate 521559ba06dce50e

Sponsored Links

Rezervarile si mesajele trimise ajung direct la proprietar.

Information about the ad poster

 • Listed by: admin
 • Member Since: februarie 15, 2011

Other items listed by admin

View all ads by admin »